Toeristen zullen het meeste waar voor hun geld willen als de kosten stijgen

De vereniging van hoteliers op Aruba (AHATA) uit nu haar bezorgdheid over de circulerende meningen dat Aruba te duur is geworden. In de afgelopen jaren zijn verschillende soorten maatregelen genomen, ook in de toerismesector, die wordt beschouwd als de “gans die de gouden eieren legt”.

Chief Executive Officer van AHATA, Tisa LaSorte, heeft ook dit probleem aangesneden. Aruba is altijd zeer succesvol geweest in het toerisme. Het ultieme bewijs is hoe snel Aruba herstelde na de COVID-19 pandemie.

“Dit succes heeft het politici gemakkelijk gemaakt te denken dat dit iets is dat altijd gemakkelijk zal zijn.” Maar het zijn vele jaren van hard werken door duizenden mensen gecombineerd met investeringen en marketing die de reputatie hebben gecreëerd om toeristen naar het eiland te lokken. “Maar,” zei LaSorte, “dit betekent niet dat de reputatie niet fragiel is.”

Volgens de uitvoerend directeur van AHATA is het zeer belangrijk dat bij het verhogen van de kosten voor toeristen, de waarde van wat de toerist daarvoor terugkrijgt ook wordt verhoogd.

Voortdurende investeringen in de toerisme-industrie zijn cruciaal om een product van de hoogste kwaliteit te leveren. Dit betekent goede service, oplossingen voor arbeidstekorten en incentives voor eigenaren om te blijven investeren om het product(en) mooier en van betere kwaliteit te maken. Dit is vooral nodig omdat in de recente veranderingen de meeste incentives zijn verwijderd. “Als de prijzen voor toeristen worden verhoogd, voer dan wat incentives in voor investeerders om te blijven investeren in het product dat we aanbieden.”