Dagelijkse gebeurtenis: weer verschillende buurten zonder stroom

Gisteren rond 19:30 uur viel de stroom uit in verschillende buurten in de Paradera district. NV ELMAR meldde de stroomstoring in de buurten Cumana, Tanki Leendert, Papaya, Nuñe, Sero Patrishi en Sero Blanco.

Voor sommige buurten is dit de tweede opeenvolgende dag zonder stroom. Het is duidelijk dat ze niet tevreden zijn met het niveau van service van ons nationale stroom distributiebedrijf. Dit lijkt een aanhoudend probleem te zijn veroorzaakt door de heliumballon die vastzat in de stroomkabels, waardoor het beveiligingssysteem werd geactiveerd en de stroom werd afgesloten.

Helaas lijkt dit een dagelijks probleem te worden waarbij verschillende buurten zonder stroom komen te zitten. Technici benadrukken dat het niet altijd hun schuld is; het publiek moet begrijpen dat externe incidenten zoals auto’s die straatverlichting aanrijden of ballonnen die vast komen te zitten in hun systeem, buiten hun controle liggen. Het ondergronds plaatsen van deze stroomkabels zou ideaal zijn, maar het is een kostbaar proces dat NV ELMAR momenteel niet kan betalen.