Verdachte schietpartij achter de tralies

De politie heeft maandag Miguel J. D. Gomez (21) opgepakt. Hij wordt ervan verdacht dat hij eind vorige week een man heeft neergeschoten.

De schietpartij vond plaats in Brazil, San Nicolas. Het slachtoffer was in zijn buik getroffen, maar was bij kennis. Hij vertelde de politie dat ze op zoek moesten gaan naar Miguel Gomez en wist ook nog het merk en nummer van diens auto te melden. Bij de schietpartij werden drie schoten gelost en de auto van het slachtoffer werd in brand gestoken.

Toch kostte het de politie de nodige moeite om de verdachte op te sporen. Gomez werd maandag in de Maria van Oranjestraat opgepakt in het bijzijn van zijn echtgenote. Hij reed in de bewuste auto op de Green Corridor en werd gezien door rechercheurs. Die volgden de wagen en riepen versterking op. Ter hoogte van de Marinierskazerne werd de verdachte klemgereden door niet minder dan zeven politiewagens. De politie vond dit blijk van overmacht nodig, omdat de verdachte als vuurwapengevaarlijk was aangemerkt. De twee inzittenden werden aangehouden en overgebracht naar de politiewacht. 

De personenauto waarin de verdachte was weggevlucht van de plaats van de schietpartij, is in beslag genomen voor verder onderzoek.