Voormalig coronapatiënt Richard Tromp:‘Dokter Dennert heeft mijn leven gered’

Richard Tromp (66) is voormalig coronavirus patiënt. Hij kreeg vorige maand tegelijkertijd hartproblemen en COVID-19 complicaties en moest met spoed geopereerd worden. Hij roept iedereen op om voorzichtig te zijn en vooral zoveel mogelijk thuis te blijven

Tromp had niet verwacht tegelijkertijd hartproblemen en complicaties te krijgen van het coronavirus. Hij had geen van de symptomen, op geen enkel moment heeft hij zijn smaak of reuk verloren en hij had ook geen koorts. Op de 20ste van vorige maand stond hij op met felle pijn in de borst en belde hij zijn huisarts. Dokter Gerrit Croes vond de symptomen meer op een hartprobleem lijken en adviseerde hem een ambulance in te schakelen. Toen Tromp echter naar 911 belde, werd hem aangeraden weer zijn huisarts te bellen. De pijn werd echter heviger en hij besloot zelf in de auto te stappen en naar het ziekenhuis te rijden.

Op de Spoedeisende Hulp (SEH) was direct duidelijk dat Tromp ernstig ziek was. Dokter Dennert vertelde hem dat hij een hartaanval had. Tijdens voorbereidingen om geopereerd te worden, verloor Tromp het bewustzijn. Op de operatiekamer werd hij getest op COVID-19 en bleek hij positief te zijn. Later, op de afdeling Intensive Care (IC), kreeg hij te horen dat er vocht in zijn longen zat maar dat zijn hart het goed deed.

Tromp is tevreden met de behandeling die hij in het ziekenhuis kreeg. Hij weet niet of het zijn geluksdag was of dat het ‘gods werk’ was, maar de verhalen over medische nalatigheid waarover hij heeft gehoord en gelezen, heeft hij niet meegemaakt. Hij bedankt dokter Dennert voor het redden van zijn leven en voor de goede zorg die hij op de SEH heeft gekregen. Ook gedurende zijn verblijf op de IC werd er goed voor hem gezorgd door longspecialist dokter Kock en cardioloog dokter Cheng.

Tromp is ondertussen COVID-vrij en werd vorig weekend uit het ziekenhuis ontslagen. Wel heeft hij nog last met zijn ademhaling maar hij zegt dat therapie hem helpt. Hij had nooit verwacht het virus op te lopen en zegt geschrokken te zijn van de symptomen. Elke keer als hij hartklachten had, dacht hij dat hij last had van COVID. Hij raadt iedereen aan om goed de instructies te blijven volgen en zoveel mogelijk thuis te blijven.