Convenant voor samenwerking tussen Aruba Airport Authority NV en Universiteit van Aruba

Aruba Airport Authority NV (AAA), vertegenwoordigd door haar CEO Joost Meijs en
directeur Veiligheid en Regulatory Compliance, Angeline Flemming, hebben onlangs een convenant voor samenwerking ondertekend met de Universiteit van Aruba (UA) vertegenwoordigd door Eric Mijts.
Het convenant heeft als doel om gezamenlijke activiteiten te ontwikkelen en bevordert de samenwerking op het gebied van onderwijs, onderzoek, dienstverlening aan de samenleving en de uitwisseling van kansen.
Meijs gaf aan dat duurzaamheid in alle facetten de belangrijkste leidraad van AAA is voor hoe Luchthaven reina Beatrix de komende jaren zaken doet. Aruba is een onderdeel van de wereldwijde gemeenschap en daarom omarmt AAA de Sustainable Development Goals ( SDG’s ), die zijn opgesteld door de Verenigde Naties. “De Covid-crisis heeft aangetoond dat entiteiten die zich niet richten op de lange termijn duurzaamheid in alle aspecten van hun bedrijf, niet in staat zijn de crisis te overleven”, aldus de CEO.
,,Deze overeenkomst is van het grootste belang voor de duurzame eilandoplossingen door middel van het programma wetenschap, technologie, engineering en wiskunde, oftewel SYSSTEM”, legde Meijts uit. Hij zei dat samenwerking tussen de universiteit en de private sector essentieel is om weerbaarheid te bevorderen. ,,Deze samenwerking biedt studenten de kans om te bouwen aan internationale expertise op het gebied van duurzame ontwikkeling binnen de Arubaanse contekst. In die zin we zien AAA als een ideale fit vanwege de verschillende projecten op het gebied van duurzaamheid en innovatie.”
Voorlopig wordt gewerkt aan de thema’s luchtvaart, infrastructuur en duurzame landschapsarchitectuur.