Jongvolwassenen op Aruba; sleutelcomponenten voor herstel

Als je tussen de 26 en 40 jaar bent, word je door Directie Volksgezondheid (DVG) beschouwd als jongvolwassene: ,,Dit segment van de bevolking blijft een van de belangrijkste componenten voor het herstel van Aruba, ze moeten verantwoord handelen en vastbesloten zijn om Covid-19 op Aruba uit te roeien.”
DVG roept deze groep op om rolmodel te worden. ,,Covid-19 heeft onze manier van leven, werken en omgaan met anderen veranderd. De jongvolwassenen moeten zich concentreren op hun welzijn en zelfzorg om voor anderen te kunnen zorgen. Om een ​​gezond leven te leiden, moeten ze gezond eten, veel water drinken, minstens dertig minuten per dag sporten, alcoholgebruik en roken verminderen, minstens zeven uur per dag slapen, positief zijn, stress vermijden en te allen tijde hygiëne beoefenen.”
DVG is zich terdege bewust van de noodzaak om te socialiseren, vooral voor deze groep, maar roept op om voorzichtig handelen. ,,Het is van het grootste belang om bij alle sociale evenementen een fysieke afstand van 1,5 meter van anderen aan te houden. Fysiek contact moet te allen tijde worden vermeden, terwijl het vermijden van groepen sterk wordt aanbevolen. Het juiste gebruik van een gezichtsmasker is verplicht wanneer u zich in een etablissement bevindt. Ontspanning is belangrijk, maar dit moet op een verantwoorde manier gebeuren en in overeenstemming met de Covid19-veiligheidsprotocollen.”
,,Probeer in deze omstandigheden een normale routine te hebben. Ga zo normaal mogelijk verder met je leven met inachtneming van de hygiëne- en veiligheidsprotocollen. Doorgaan met uw vertrouwde routines geeft stabiliteit en gemoedsrust. Bescherm elk gezinslid en wees alert op eventuele symptomen van Covid19. Als u symptomen heeft, blijf dan alsjeblieft thuis, ga niet naar buiten of ga niet naar het werk. De strijd tegen Covid19 kan alleen worden gewonnen als iedereen de veiligheidsprotocollen volgt. We moeten allemaal vastbesloten zijn om alle uitdagingen aan te gaan. Laten we voorzichtig blijven”, aldus DVG.