Premier naar Nederland

Minister-president Evelyn Wever-Croes vertrekt vandaag naar Nederland. Daar woont ze vrijdag de vergadering van de Rijksministerraad bij. Op de agenda staat de liquiditeitssteun aan Aruba. Gisteren kreeg de regering het groene licht van de Staten van Aruba om de lening aan te gaan en te tekenen voor de bijbehorende voorwaarden.
,,De oppositie beschuldigt ons dat wij de autonomie van Aruba inleveren. Ik zie dat anders. We hebben afspraken gemaakt die onze autonomie juist waarborgen. Covid heeft een enorme impact gehad op ons land en het zal nog lang duren voordat wij hersteld zijn. Om uit deze crisis te komen hebben wij hulp nodig. En Nederland biedt ons deze hulp. Financiering van de liquiditeitsbehoefte gedurende de corona crisis tegen 0% rente, herfinanciering van de leningen die in 2021 en 2022 vervallen tegen 2%, steun met investeringen en hervormingen, zodat wij Aruba weerbaarder kunnen maken.
Naar mijn mening komen we er zo sterker uit, met een sterkere economie en sterkere autonomie” aldus de Minister President.