Meer steun voor onderwijs

Statenlid Jennifer Arends-Reyes (AVP) vindt dat het onderwijs het afgelopen jaar in de knel is geraakt. De bezuinigingen van 25 miljoen florin is combinatie met de coronacrisis, vindt ze reden om te eisen dat er iets verandert.

Volgens Arends-Reyes heeft de minister van Onderwijs beloftes gedaan die niet zijn nagekomen. ,,De docenten van Scol Paso pa Futuro hebben hun argumenten tegen de fusieplannen laten horen en hun bezorgdheid uitgesproken. Toch zijn ze nu gefuseerd met een andere school.”

Het Statenlid heeft gezien dat leerkrachten steeds harder moeten werken, zonder daarvoor gecompenseerd te worden, zoals hun inzet om kinderen met een achterstand extra aandacht te geven. Volgens haar gaat het ook niet goed met de arbeidscontracten van de docenten, de instructeurs van het schoolzwemmen en het schoonmaakpersoneel, waardoor mensen in onzekerheid verkeren over hun toekomst.

Arends-Reyes benadrukt dat binnen het Parlement al vaak is geprotesteerd tegen bepaalde plannen, maar dat alles gewoon doorgaat. Ze doelt daarbij op de privatisering van de openbare scholen.

Het Statenlid hoopt dat het volgend jaar allemaal beter zal gaan.