‘Regering probeert me te intimideren”, aldus Booshi Wever

Candelario ‘Booshi’ Wever heeft gepikeerd gereageerd op een brief van de advocaat van de regering. Hij noemt die een poging tot intimidatie met als doel hem de mond te snoeren.

Wever, partijleider van UPP, is een kruistocht begonnen tegen corruptie en wanbestuur. Onlangs zocht hij de media met aantijgingen wegens het benoemen van een “liaison officer” voor Aruba, zonder dat daar een open sollicitatieprocedure voor is gevoerd. Wever weet te vertellen dat de persoon die de baan heeft gekregen, een vertrouwenspersoon is van oud-minister Otmar Oduber. Volgens hem bewijst dat maar weer eens hoe sterk de greep is die deze oud-minister op de zittende regering heeft. Overigens heeft Wever op geen enkel moment de naam van de bewuste persoon genoemd. Ochtendkrant Bon Dia kwam met een naam op de proppen naar aanleiding van een interview met ene Abrahams. Daarop reageerde minister-president Evelyn Wever-Croes met een felle ontkenning. 

Wever vindt het heel raar dat hij nooit een naam heeft genoemd en nu een schrijven van een advocaat krijgt. ,,Laat ze Bon Dia of Abrahams aanspreken en een rectificatie vragen. Die hebben namen genoemd, ik niet.” Hij stelt ook niets tegen de benoemde persoon te hebben, maar tegen de gevoerde procedure. ,,Er is duidelijk sprake van gebrek aan integriteit.” Overigens herroept hij deze woorden meteen weer door uiteen te zetten dat een vertrouweling van een ex-minister die verdacht wordt van zeven strafbare feiten, niet als onkreukbaar beschouwd kan worden. Hij vindt dan ook dat de advocaat hem niet moet lastig vallen en maar een bodemprocedure moet beginnen. Voor hemzelf heeft dat alleen maar voordelen, omdat dan alle relevante documenten, of het gebrek daaraan, boven tafel komen. 

Overigens is de vraag hoe het werkelijk zit. De functie wordt in principe door Nederland ingevuld en daarvoor is onlangs een vacaturemelding gepubliceerd.