Minister Xiomara Maduro: Begroting pas eind februari naar Staten

De begroting van het Land Aruba voor het dienstjaar 2021 wordt pas eind februari aan de Staten van Aruba aangeboden. Dat heeft de minister van Economische Zaken, Financiën en Cultuur, Xiomara Maduro bekend gemaakt.

De bewindsvrouw meldt dat de begroting begin december al klaar was, maar dat ze heeft gewacht op de jongste economische cijfers om de puntjes op de i te kunnen zetten. Nu dat gebeurt is, is het wachten op het advies van het College Aruba financieel toezicht. Als dat binnen is, gaat het samen met de begroting naar de Raad van Advies.

Die heeft enkele weken nodig om zich te beraden, dus de minister van Financiën verwacht de stukken eind februari pas aan de Staten te kunnen aanbieden. In principe had het wetsvoorstel voor 1 september 2020 bij de Staten moeten liggen.

Volgens Maduro is de vertraging te wijten aan Covid-19, dat alles anders maakte. ,,De maatregelen om thuis te werken, de onderhandelingen met Nederland en de uitdaging om de economische gevolgen van de pandemie te berekenen, maakten dat we niet op tijd klaar waren.