SISSTEM: ‘Sterk en Weerbaar Aruba’

Minister Xiomara Maduro heeft aangekondigd dat de serie televisieprogramma’s ‘Sterk en Weerbaar Aruba’-Heractiveren van onze Economie, morgen wordt voortgezet. De uitzending is om 19.00 uur via TeleAruba.

Het thema van deze aflevering is het project Sustainable Island Solutions for Science, Technology, Engineering and Mathematics – SISSTEM.

De bewindsvrouw legt uit wat SISSTEM is en hoe het bijdraagt aan de Arubaanse economie. Aan het woord komt ook de ambassadeur voor de Europese Unie in Guyana, Fernando Ponz Cantó.

Een andere gast in het programa is Randi Davis, de ‘Resident Representative van ‘United Nations Development Program’ (UNDP) in Trinidad & Tobago. Verder zijn er bijdragen van Professor Doctor Nadine Buys en Professor Doctor Georges Kielen van de Katholieke Universiteit (KU), Leuven, Belgie.

Eric Mijts, Program Manager van het ‘Bachelor y Master Programs’ van SISSTEM aan de Universidad van Aruba, legt uit hoe het onderwijsprogramma in elkaar zit en Raul Gei, Interim-Directeur van het Monumentenbureau legt de rol van dit bureau in SISSTEM uit.