Dag van de Douane

Vandaag wordt op Aruba, evenals op veel andere plaatsen in de wereld, de Dag van Douane gevierd. Directeur Ricky Croes stond ter gelegenheid daarvan even stil bij de ontwikkelingen van de laatste tijd. 

,,De pandemie veroorzaakt veel onzekerheden, maar zeker is dat het werk van de Douane gewoon doorgaat. Wel was nodig om te innoveren, om zo de uitdagingen van corona het hoofd te bieden. Daarbij kwam nog dat onze begroting met bijna de helft is gekort.” 

Volgens Croes zijn de importen het afgelopen jaar dramatisch gedaald, maar ontwikkelt er langzaamaan weer een toename van de invoer. Hij ziet een toename in de online aankopen. Voor de inkomsten van de Douane is dat goed, omdat daarvoor invoerrechten moeten worden betaald. 

A celebra Dia di Duana: Cuerpo a digitalisa y haci nan trabou mas eficiente

A celebra Dia di Duana: Cuerpo a digitalisa y haci nan trabou mas eficiente. Click link pa mas https://24ora.news/3a5zz6a

Posted by 24ora on Tuesday, January 26, 2021

Inmiddels is het proces van digitalisering, dat in 2014 begon, vrijwel afgerond en kunnen het “aangifte proces”, de “inklaring” en het “vrijmaking proces” digitaal worden afgehandeld. Sinds kort kunnen klanten hun rekeningen online betalen. Hierdoor kunnen klanten hun spullen vaak al dezelfde dag ophalen, waar dat vroeger vier of vijf dagen kostte.