Premier Evelyn Wever Croes ontving haar eerste dosis COVID-19 vaccin

Op maandag 22 februari 2021 ontving de premier, samen met minister van Volksgezondheid Dangui Oduber en minister van Financiën Xiomara Maduro, hun eerste dosis van het COVID-19 vaccin, wat de veiligheid van het vaccin demonstreerde en meer mensen ertoe moet aanzetten zich te registreren voor hun vaccin.

Op advies van haar huisarts en omwille van de economie en de bescherming van ouderen, registreerde de premier en nam het vaccin in. “Ik wilde wachten op mijn beurt om het vaccin te krijgen, maar gezien het algemene belang van ons land om meer mensen aan te moedigen om zich voor het vaccin te registreren, vond ik het nodig om het goede voorbeeld te geven door het vaccin te nemen. Sinds ik de ambtseed heb afgelegd, prevaleert het algemeen belang boven mijn persoonlijk belang. Ik hoop dat dit meer mensen kan inspireren om zich te registreren en het vaccin te nemen, voor de vooruitgang van Aruba” ze de premier.

COVID-19 heeft Aruba zwaar getroffen, niet alleen economisch, maar heeft ook aan meer dan 70 burgers het leven gekost. De effecten van dit virus kunnen erg zwaar zijn, vooral voor onze ouderen en mensen met chronische medische aandoeningen. Om de kwetsbaren te helpen, wordt de gemeenschap opgeroepen tot hun burgerplicht om zich voor hun vaccin te registreren. Dit zal diegenen helpen die het virus oplopen, aangezien ze geen ernstige symptomen zullen krijgen, niet in het ziekenhuis terechtkomen of door complicaties overlijden.

De premier dringt er bij de hele gemeenschap op aan zich te registreren. Neem in geval van twijfel contact op met uw huisarts, die al uw zorgen met u kan bespreken.

“Mocht u een persoon zijn die het vaccin niet wil, geen probleem, wij respecteren uw beslissing, maar respecteer alstublieft onze doelstelling om ons eiland weer op de rails te krijgen. Er zijn genoeg mensen die lijden onder de gevolgen van dit virus en nu is het tijd om te gaan werken aan het herstel van ons Aruba.

Met het vaccin kunnen we eindelijk beginnen met het opbouwen van onze economie. Aruba is afhankelijk van jou. Ik heb het vaccin genomen omdat ik van mezelf hou, van mijn familie en van Aruba ”, zei de premier. Registeren kan met behulp van de Aruba Health App of bij een van de MFA’s. Het enige dat nodig is, is uw AZV-kaart en u bent binnen enkele minuten klaar.