Toerist gewond bij val in Lourdesgrot

Gisteren rond het middaguur is een toerist gevallen in de Grot van Lourdes in San Nicolas. De man raakte gewond, maar niet ernstig.

Om 12.30 uur bezocht een echtpaar dat vakantie vierde op Aruba, de Grot van Lourdes. De man maakte een misstap op de trap en viel. Zijn vrouw belde de politie om hulp en al snel stonden er twee patrouillewagens op de plek van het gebeuren.

De agenten riepen een ambulance op om medische hulp te verlenen.  De verwondingen vielen mee, maar de schrik zat er bij het stel flink in. 

De bevolking van Aruba is overwegend katholiek, wat blijkt uit het aantal katholieke kerken op het eiland en deze unieke Rooms-Katholieke schrijn, die in de rotsen werd gebouwd.

De Lourdes Grot werd zo genoemd naar analogie van het beroemde Franse religieuze bedevaartsoord. Het werd gebouwd onder leiding van een priester genaamd “Erkamp” en zijn parochianen in het jaar 1958. De grot, een in de rotsen gebouwde schrijn, is gelegen in Seroe Preto, net buiten de hoofdweg naar San Nicolas.

Een standbeeld van de Maagd Maria, met een gewicht van 700 kilo, staat in de grot en is vanaf de doorgaande weg goed zichtbaar. Elk jaar, op 11 februari (feest van Vrouwe Lourdes), vertrekt er een processie van de St. Theresita kerk in San Nicolas naar de grot, waar een eucharistieviering plaatsvindt.