Coordinatiecentrum Mensenhandel en Mensensmokkel

Het Coordinatiecentrum Mensenhandel en Mensensmokkel Aruba (CMMA) is het centrale punt voor zaken die met deze vormen van criminaliteit te maken hebben. CMMA ontvangt en verstrekt informatie, vergroot de kennis over de onderwerpen via trainingen en campagnes en helpt slachtoffers.

Al in 2007 verklaarde de regering meer te willen doen tegen mensenhandel en mensensmokkel en in 2008 werd een nationale coördinator aangesteld in de persoon van Jeanette Richardson-Baars. Zij verwierf internationale erkenning voor haar werk. Tegenwoordig in Richardson directeur van de politieschool, maar nog altijd volop actief als nationale coördinator.
Sinds juni 2016 is het Coördinatiepunt Mensenhandel op Aruba operationeel. Medewerkers hebben zich vooral bezig gehouden met het geven van voorlichting en het verzorgen van trainingen voor de ketenpartners op het eiland. Inmiddels beschikt het politiekorps over een speciale taskforce voor het opsporen van mensenhandel en mensensmokkel.

Om de bevolking inzicht te geven in het werk, heeft CMMA een jingle laten maken door de bekende Janiro ‘Ataniro’ Eijsden. Het Coördinatiepunt is bereikbaar via telefoonnummer 5975223, hotline 5923231 of Facebook.