Theaterdag

Het Ministerie van Cultuur op Aruba vierde samen met Directie Cultuur en Cas di Cultura Wereldtheaterdag in Cas di Cultura op 8 mei 2021. Bij die gelegenheid werden de Nationaal Theater 2020-2021 prijzen gepresenteerd.

Elk jaar wordt de Nationale Theaterprijs uitgereikt aan één persoon, groep of stichting die heeft bijgedragen aan de ontwikkeling van theater op Aruba. Dit jaar zijn drie prijzen uitgereikt.

“National Life long Award”

De National Life Long Award ging dit jaar naar Cas di Cultura voor hun bijdragen aan de theatrale wereld op Aruba gedurende meer dan zestig jaar. Het is voor het eerst dat een dergelijke erkenning werd toegekend aan Cas di Cultura. Deze onderscheiding wordt jaarlijks op de aangegeven datum uitgereikt.

‘National Theatrical Award ‘

De tweede Nationale Theaterprijs dit jaar ging naar regisseur, actrice en schrijfster Lenie JeanD’or, voor haar toewijding en lange traject in de theaterindustrie en voor haar tweede publicatie “Stage Manual”.

Erkenning

De derde persoon die werd erkend was Jhon Freddy Tobón Montoya vanwege zijn onschatbare inspanningen voor de cultuur van Aruba. Hij heeft zijn hart en ziel gegeven voor de kunst op het podium. Sinds het jaar 2000 organiseert Jhon Freddy Montoya, in zijn functie als ambtenaar bij het Aruba Culture Institute, nu Directie Cultuur (DCA), de jaarlijkse Wereldtheaterdag. Hij ontving een certificaat en een kunstwerk gemaakt door Frank Croes.

De Minister van Cultuur Xiomara Maduro, overhandigde de prijzen aan de winnaars en feliciteerde alle organisaties, acteurs, regisseurs, schrijvers, producenten, componisten, dichters, professionals en niet-professionals in de theaterwereld met hun dag.