Sevinger’s sympathisanten naar KIA voor steun

Parlementariër Benny Sevinger (AVP) zit opgesloten in Korrektie Instituut Aruba (KIA). Hij kreeg zaterdagmiddag bezoek. Niet binnen, want hij mag met niemand contact hebben. Een grote groep steunbetuigers gaf de parlementariër daarom morele steun, buiten de gevangenismuren. 

Het ging om een spontane actie, vertelt Sevingers dochter Stephany. Het idee van het bezoek kwam van AVP-partijgenoot Mike de Meza. Hij voerde zaterdagmiddag campagne in The Village en maakte gebruik van de groep AVP-sympathisanten die daar waren. Ze waren eerder al naar het politiebureau in St. Cruz gegaan en brachten nu dus een bezoek buiten KIA. In de hoop dat Sevinger de groep vanuit het KIA kon horen. Ook partijgenoot Giovanny Arends sloot zich bij de groep aan.

Volgens dochter Stephany reden meer dan dertig auto’s naar KIA. Veel van de voertuigen wordt door de kandidaten gebruikt om campagne mee te voeren. Want dat blijft, met of zonder Benny, het campagnevoeren van haar vader gaat door, zei Stephany. De parlementariër staat echter op een onverkiesbare 29ste plaats op de kandidatenlijst van AVP. 

Sevinger is op 26 mei aangehouden in verband met de strafzaak Avestruz. De voormalig minister van Infrastructuur wordt verdacht van het hebben gepleegd van strafbare feiten die te maken hebben met de uitgifte van terreinen aan bedrijven tussen 2009 en 2017. Het OM onderzoekt mogelijke fraude, valsheid in geschrifte, ambtelijke omkoping, corruptie en witwassen.