Man aangehouden voor gijzeling Tanki Leendert

De politie heeft bevestigd dat de man J.M.C.B. (34 jaar) uit de Dominicaanse Republiek is aangehouden vanwege het gijzelen van een vrouw. Het Arrestatieteam slaagde erin om de vrouw te bevrijden. 

Na vier uren onderhandelen door de autoriteiten werd duidelijk dat de man zich niet wilde overgeven en dat de vrouw niet zou worden vrijgelaten. Het AT besloot vervolgens om de deur open te brengen, de kamer binnen te vallen en B. aan te houden. 

De politie kreeg zondag om 11.13 uur de melding binnen dat een man zijn vrouw vasthield in een kamer van een huis in Tanki Leendert. Een patrouille ging kijken en vroeg ter plaatse de assistentie van het onderhandelingsteam van het Korps Politie Aruba. De autoriteiten hoopten dat de man zich op die manier zou overgeven. 

Tijdens de onderhandelingen vroeg politiewoordvoerder Lito Laclé de pers om hun medewerking om de gijzeling niet live uit te zenden. Dat zou het leven van de vrouw in gevaar kunnen brengen. 24ora.com voldeed aan dit verzoek, en woordvoerder Laclé gaf later complimenten voor de samenwerking. 

Toen de vrouw in veiligheid was gebracht, kon het gereedstaande ambulancepersoneel naar binnen om het slachtoffer medisch te onderzoeken.