Directeur van het HOH met audiëntie bij de Gouverneur van Aruba

Onderdeel van de werkzaamheden van de Raad van Bestuur is het regelmatig spreken met hoogwaardigheidsbekleders en belangrijke stakeholders. Het is essentieel om elkaar te informeren over lopende zaken, te brainstormen over keuzes en de toekomst. Het Horacio Oduber Hospital heeft een significante maatschappelijke impact voor de bevolking van Aruba, de toeristen en de vele ongedocumenteerden. Het belang van een goed lopend, financieel gezond, vriendelijk en kwalitatief sterk ziekenhuis is derhalve essentieel voor de gezondheidzorg voor de samenleving en de continuïteit van het toerisme waar de economie op draait. 

In gesprekken gaat het vaak niet alleen over het uitwisselen van kennis, maar ook over het delen van zorgen, uitdagingen en het vinden van oplossingen voor nodige veranderingen. De huidige mondiale onzekerheden met een toenemende inflatie, stijgende prijzen en een mogelijke recessie raken iedereen. Daarover zoeken we als ziekenhuis op vele fronten naar sustainable oplossingen die helpen om de zorg en banen te blijven garanderen en de juiste vergoedingen voor werkzaamheden te kunnen geven. 

Tijdens de audiëntie heeft de Gouverneur zich door de heer Vroegop laten informeren over de ontwikkelingen die het ziekenhuis betreffen.