Ingrid Sealy benoemd tot plaatsvervangend waarnemend gezaghebber Bonaire

Sealy hoofd van de Immigratie- en Naturalisatie Dienst op Bonaire (IND) is op 17 mei door wnd. Rijksvertegenwoordiger Jan Helmond benoemd tot plaatsvervangend waarnemend gezaghebber Bonaire. Bij mogelijke afwezigheid van de waarnemend gezaghebber dhr. N. Oleana treedt mw. Sealy in functie.

Benoeming
Waarnemend Rijksvertegenwoordiger Jan Helmond heeft na overleg met de eilandsraad mw. Sealy benoemd als plaatsvervangend waarnemend gezaghebber. De procedure van de eedaflegging heeft inmiddels plaatsgevonden op het kantoor van de Rijksvertegenwoordiger. Als plaatsvervangend waarnemend gezaghebber zal mw. Sealy bij afwezigheid van de waarnemend gezaghebber dhr. N. Oleana in functie treden met alle wettelijke bevoegdheden die bij het ambt van gezaghebber horen. Zo wordt de continuïteit van het ambt van de gezaghebber gewaarborgd.

Over Ingrid Sealy

Ingrid Sealy is geboren in Nederland en opgegroeid op Bonaire. Ze studeerde criminologie aan de Vrije Universiteit van Amsterdam. Ze heeft haar ervaring opgedaan in de reclassering, jeugdzorg en ambulante hulpverlening, gevolgd door verschillende managementfuncties o.a. ook binnen het Openbaar Lichaam Bonaire. Hier heeft zij ook ervaring opgedaan in de crisisorganisatie. Zij bekleedt nu de functie van hoofd van de unit van de IND op Bonaire en zal dit blijven doen. Naast haar professionele  expertise heeft zij oog voor wat er speelt in de samenleving en wordt zij gedreven door verbetering voor iedereen.

Samenwerking   Rijksvertegenwoordiger Jan Helmond sprak zijn vertrouwen uit met de woorden; “Met mw. Sealy heeft Bonaire een krachtig en enthousiast plaatsvervangend waarnemend gezaghebber. Ik kijk uit naar een goede samenwerking.”