Drie Curaçaose militairen nemen deel aan officiersopleiding der mariniers in Nederland

Troop commander Sicni Meulens bezoekt met trots de 3 Curaçaose militairen die momenteel deelnemen aan de Praktische Opleiding der mariniers (POTOM) in Nederland. Deze zware intensieve opleiding, die 9 maanden duurt, is een belangrijke stap in de professionele ontwikkeling van de Caribische militairen.

Tot nu toe hebben de aspirant officieren Carmelia, Martina en Koster met succes fase 1 van de POTOM doorlopen en eind februari ook fase 2. Dit stelt hen in staat optimaal te opereren in het Caribisch gebied. Gezien hun uitstekende prestaties hebben zij een verzoek ingediend om ook fase 3 en 4 te mogen volgen, waarin zij leiding leren geven op hoger niveau aan grotere groepen militairen.

Luitenant Meulens, zelf de laatste Curaçaose militair die deze zware opleiding in Nederland heeft voltooid in 2020, toont grote trots voor de prestaties van de deelnemers. Hij ziet veel potentieel voor de aspirant officieren op Curacao. 

De opleiding wordt in de laatste week van juni afgerond met een eindbivak waarin alle getrainde aspecten aan bod komen. Het doorstromen van Curaçaose en Arubaanse militairen is een van de prioriteiten voor de komende jaren van Defensie in het Caribisch gebied. Hiermee wordt een langdurige en professionele loopbaan voor Curaçaose en Arubaanse militairen in de regio gewaarborgd, wat bijdraagt aan vrede en veiligheid in het Caribisch gebied.