De Arubaanse Kunstkring presenteert “A Musical Evening”

Op zaterdag 11 mei om 19:30 uur presenteert de Arubaanse Kunstkring in het Cas di Cultura “A Musical Evening” met als hoofdattractie de groep Rochela. Het woord ‘rochela’ in het Spaans betekent plezier, en dat is precies wat de muziekgroep Rochela naar Aruba brengt: plezier en vermaak.

De leider van de groep is de cellist Germán Marcano, die bekend staat om zijn concerten bij het Aruba Piano Festival (van Armand Simon) en bij het Nuevo Mundo Music Festival & Academy (NMFA) van Simon Gollo. Germán Marcano is een van de belangrijkste cellisten van Latijns-Amerika. Zijn CV is lang en interessant.

Hij studeerde af aan de Universiteit van Surrey, Engeland, waar hij studeerde onder leiding van Stefan Popov en William Pleeth. Hij heeft deelgenomen aan verschillende tours als solist, kamermusicus en academie docent, zoals hij hier een paar jaar geleden heeft gedaan bij NMFA. De andere leden van de groep zijn Gonzalo Teppa, contrabas; Jorge Glem, kwartet; en Manúel Rangel, maraca.

Naast Rochela zal ook Vento do Norte optreden, een groep van 5 Nederlandse saxofonisten onder leiding van Henk van Twillert, die voor het eerst op Aruba speelden in 2011. In 2017 schreef ik het volgende over een van hun concerten: “Vorige week bij Cas di Cultura heb ik een van de meest ontroerende concerten van mijn leven meegemaakt, het concert dat Kunstkring presenteerde van het muziekensemble Vento do Norte.”

Het Serenadensemble uit Curaçao, met twaalf leden onder leiding van Henri Moen, zal ook optreden die avond. Serenada staat bekend om hun unieke manier van het brengen van lokale liederen.

Laat ons onze waardering tonen aan de vrijwilligers van de Arubaanse Kunstkring voor hun werk en kom naar de Muzikale Avond. De toegang is slechts 35 florin per persoon.

Tot zaterdagavond om 19:00 uur in het Cas di Cultura. Breng je familie en vrienden mee!

Geschreven door Clyde Harms.