Investering is nodig om de elektriciteitsproductie bij WEB te verhogen

In de afgelopen jaren zijn er veel stroomuitvallen geweest, wat aangeeft dat ons huidige systeem moeite heeft om te voldoen aan de vraag naar elektriciteit.

Er is een gebrek aan noodzakelijke capaciteit en ook aan het vooruitzicht om toekomstige behoeften te anticiperen. Bovendien kunnen we ook nieuwe ontwikkelingen aan de horizon zien die druk zullen toevoegen aan een al overbelast systeem. WEB Aruba NV-woordvoerder Asja Dongen legde uit dat de distributie-infrastructuur valt onder NV Elmar.

Wat WEB betreft, hebben ze echter het Recip 4-project bedacht om hun capaciteit uit te breiden. Maar met alle voorspellingen van groei in het toerisme, de toename van Airbnb en ook de stijging van de temperaturen, is er een aanzienlijke toename in de vraag naar elektriciteit.

Verder legde Dongen uit dat momenteel de maximale capaciteit van de motoren 150 MW is. Maar dat zal toenemen bij groei in het toerisme en de economie. Daarom moet WEB hierop anticiperen. Dit omvat het uitbreiden van duurzame energie, uitbreiding van zonne-energie en windenergie. Maar als dat ook niet aan de vraag voldoet, moeten ze gaan nadenken over uitbreiding van de fabriek. Dit vereist samenwerking om nieuwe projecten en hun timing te bedenken. Maar het belangrijkste is investering.

INVESTERING

Het is duidelijk dat er aanzienlijke investeringen nodig zijn om onze infrastructuur voor de toekomst te herzien en te versterken. De vraag blijft of WEB financieel stabiel genoeg is om aan de groeiende vraag te voldoen. Volgens Dongen is de strategie van WEB om reserves op te nemen voor korte termijn- en langetermijninvesteringen.