Terwijl de premier liever wacht, is RAIZ ervan overtuigd dat de wet op het homohuwelijk zal worden goedgekeurd

Woensdag is een zeer belangrijke dag omdat het parlement van Aruba de wet op het homohuwelijk zal bespreken. In de gemeenschap heeft dit onderwerp verdeeldheid gebracht, maar de RAIZ-partij is ervan overtuigd dat deze wet zal worden goedgekeurd. Aan de andere kant gaf de premier aan dat ze de voorkeur zou geven aan het wachten op de beslissing van het gerechtshof met betrekking tot de wet op het homohuwelijk.

Ursell Arends, Minister van Integriteit, gaf tijdens een persconferentie aan dat het het jaar 2024 is en dat iedereen rechten heeft. Hij gelooft dat zodra deze wet is goedgekeurd, dit de eerste stap zal zijn naar het creƫren van harmonie in de gemeenschap. Zo ziet RAIZ het ook.

Hij zegt “liefde is liefde,” en liefde kent geen kleur of religie. Noch de regering noch het parlement kan een persoon ervan weerhouden te kiezen van wie ze houden of met wie ze ervoor kiezen om een leven op te bouwen. De minister gelooft dat dit het recht is van ieder mens. Op woensdag ligt de beslissing in handen van het parlement, dat zal beginnen met het verlenen van rechten en het erkennen van de rechten van elke burger die deel uitmaakt van de gemeenschap.

Harmonie gaat niet alleen over het erkennen van de natuur; het gaat erom de natuur de nodige waarde te geven. Maar harmonie gaat ook over het erkennen van de rechten van elke burger die deel uitmaakt van de gemeenschap. Op deze manier krijgen ze de ruimte om te beslissen van wie ze houden en met wie ze een toekomst willen opbouwen.