Politieonderzoek naar dode man in tuin Mahuma

Een man van rond de 60 uit de familie Krozendijk is zondagmiddag dood gevonden in zijn eigen tuin in Mahuma. Hij zou voor zijn overlijden ruzie hebben gehad en zijn familie is bang dat hem misschien iets is aangedaan. Hoewel geen tekenen wijzen op kwade opzet, heeft justitie het lichaam in beslag genomen voor verder onderzoek.

Twee personen, die werden genoemd in verband met de ruzie, hebben zich bij het politiebureau gemeld en een verklaring afgelegd. Justitie zegt dat er geen arrestatiebevel was uitgevaardigd en dat de twee zich uit eigen beweging kwamen melden. Volgens de politie en de dienstdoende arts zijn er geen tekenen op het lichaam aangetroffen die duiden op mishandeling. Het slachtoffer had een schram op zijn gezicht maar dat zag er volgens agenten niet uit als het gevolg van mishandeling.Alles wijst vooralsnog op een natuurlijke dood.

Om daarover uitsluitsel te krijgen is het lichaam naar het ziekenhuis gebracht voor verder onderzoek. Het is mogelijk dat de stress van de ruzie heeft gezorgd voor een hartaanval. Als de dood het gevolg is van agressie, zal overgegaan worden tot aanhouding van verdachten.