JetBlue komt met coronatest voor vertrek

Passagiers die met luchtvaartmaatschappij JetBlue naar Aruba vliegen, kunnen zich voor vertrek laten testen op corona. De test wordt geaccepteerd door de Arubaanse autoriteiten. Dat hebben Aruba Tourism Authority (A.T.A.), JetBlue en The Vault (US Laboratory) aangekondigd.

Aruba eist een negatieve coronatest voor vrije toelating op het eiland. Wie na aankomst positief test, moet in isolatie. Voor toeristen is testen voor vertrek aantrekkelijk, omdat ze bij een eventuele positieve uitslag hun ticket kunnen omzetten naar een latere datum. Er waren al Nederlandse luchtvaartmaatschappijen die een coronatest aanboden, maar daarbij bleek het te gaan om de zogenaamde speekseltest, waarvan het resultaat niet wordt geaccepteerd door de Arubaanse autoriteiten vanwege de hoge foutmarge.

JetBlue biedt de PCR-test aan, die ook op Luchthaven Reina Beatrix wordt afgenomen. JetBlue is een belangrijke partner voor het Arubaanse toerisme, sinds 2006. Vorig jaar bracht het vliegbedrijf 254.635 passagiers naar Aruba, wat 22,8 procent is van het totale aantal bezoekers. Tussen 1 juli en 31 oktober 2020 waren dat er 16.850, ruim een kwart van de toeristen. Binnenkort breidt JetBlue het aantal vluchten naar Aruba uit.