Besaril drie jaar gevolmachtigde minister

8

Kabinet Wever-Croes werd geinstalleerd op 17 november 2017. De coalitie MEP – POR – RED had als doel om orde en vooruitgang te bewerkstelligen. Toen dachten we klaar te zijn voor de uitdagingen van het landsbestuur, mar we konden niet weten wat de toekomst voor ons in petto had in de vorm van Covid-19.

Terwijl mijn collega’s zich op het bestuurskantoor orienteerden, heb ik een onderhoud gehad met Gouverneur Alfonso Boekhoudt. Op 20 november werd ik ingezworen als Gevolmachtigde minister.

Vanaf het begin stond het herstel van de financien hoog op de agenda van het kabinet. Het was van groot belang om de banden met Nederland te herstellen, met vertrouwen en respect als basis. Daarnaast waren de diplomatieke banden met Europa ook belangrijk voor de regering van Aruba.

Eenmaal in Nederland kwamen daar nog twee zaken bij. Verbetering van het proces van begeleiding van Arubaanse studenten en aandacht voor het personeel van het Arubahuis.

In twee jaar tijd, slaagde Kabinet Wever-Croes in haar zelfgekozen opdracht: er kwam een begroting met een overschot.

Amper vier maanden na de viering van twee jaar Wever-Croes, brak de coronapandemie uit. De economie in de hele wereld kreeg grote klappen. De regering van Aruba werd geconfronteerd met de grootste uitdaging in de bestaansgeschiedenis van het land.

Bij het driejarig bestaan van deze regering verklaarde premier Wever-Croes:,,Aruba begint aan een nieuwe etappe. De etappe om ons land weer op te bouwen. Met hetzelfde doorzettingsvermogen en dezelfde vastbeslotenheid als in de eerset dagen, gaan we samen deze uitdaging aan. Aruba is er klaar voor. Samen zullen we ons land vooruit helpen. Als gevolmachtigde minister sluit ik me daarbij aan #ArubaTaDiNos!