De buitenvoorzieningen van Aruba

Onlangs heeft de regering aangekondigd dat ze een werkgroep gaat opzetten om te werken aan het managementprogramma genaamd “Aruba Outdoor Amenity Economy”.

Tijdens de pandemie werd de Arubaanse economie net als de rest van de wereld getroffen. Onze economie leed meer onder vuur sinds onze enige economische pilaar, het toerisme, zwaar werd getroffen. Op 4 januari 2021 lichtte de premier van Aruba de plannen voor economisch herstel van Aruba grondig toe.

Sinds Covid bij ons aanklopte, heeft de regering meerdere werkgroepen geïnstalleerd om aan een masterplan te werken. 250 vrijwilligers werkten samen aan het Masterplan “Herpositionering van de koers van Aruba” voor het herstel van de economie van Aruba. Er lopen momenteel talloze projecten en de commissie werkt nu aan de uitvoering.

Een kleinere commissie wordt aangesteld om met nieuwe en andere ideeën te komen, meer out-of-the-box ideeën die kunnen bijdragen aan innovatie van de economie van Aruba. Na een presentatie kan de regering eindelijk de oprichting van een commissie aankondigen om te werken aan het managementprogramma van “Aruba Outdoor Amenity Economy”.

Wat houdt dit in?

Er zal een nieuwe economische pilaar worden ontwikkeld van ons natuurlijk, cultureel en monumentaal erfgoed. Een economische pilaar voor de mensen en door de mensen.

Tijdens de pandemie realiseerden veel landen over de hele wereld dat sociale, creatieve en recreatieve activiteiten in de buitenlucht veiliger en tegelijkertijd aangenaam zijn. Aruba heeft op dit gebied veel potentie. We maken nog steeds niet optimaal gebruik van deze mogelijkheid, vooral gezien de toegevoegde economische waarde ervan.

De commissie stelde voor 3 ministeries een strategisch managementprogramma voor dat creatieve en recreatieve activiteiten, culturele activiteiten met een maatschappelijke waarde, arbeid en economische activiteiten zal stimuleren.

Het ministerie van Infrastructuur en Milieu, het ministerie van Economische Zaken en Cultuur en het ministerie van Toerisme worden bij dit programma betrokken.

De pilaar moet leiden tot de upgrade van het gekozen erfgoed in de eerste fase en het creëren van een plan om de ervaring van de bezoekers, zowel toeristen als de lokale bevolking, bij elk van de erfgoederen te verbeteren.

Het erfgoed is opgesomd en gekwalificeerd in verschillende categorieën; A) Natuurlijk, B)

Monumentaal, C) Historisch en cultureel. De commissie beoordeelt de condities van elk van deze locaties om, elk afzonderlijk, gefaseerd te komen met een upgradeplan volgens de capaciteit van de overheid. Het idee is om op een nieuwe en innovatieve manier creatieve, commerciële en recreatieve mogelijkheden te bieden, met als doel nieuwe banen en inkomen te creëren voor onze mensen en economie.

Voorbeelden hiervan zijn:

Beach Galeria, Aruba Art and Souvenir Gallery gelegen aan het strand zal handgemaakt werk en souvenirs bieden die de geschiedenis en de typische Caribische cultuur op Aruba weerspiegelen. Dit is voor de gevestigde en opkomende vakmensen. De commissie en de afdeling van de betrokken ministeries dragen zorg voor een goede coördinatie.

Voorbeelden van dit project kunnen zijn:

  • Ayo Rock Formation, ons natuurlijk erfgoed met een enorme historische waarde, krijgt de faciliteiten opgewaardeerd, parkeervakken worden verbeterd, een aantrekkelijke entree met informatie en wandelroutes. Er worden nieuwe fotoplekken gecreëerd en souvenirwinkels voor exclusieve Ayo Rock Formation Souvenirs.
  • Vuurtoren. Vuurtoren-souvenirs zijn exclusief verkrijgbaar op deze locatie. Bovendien zullen ze ook foto spots creëren.
  • Eagle Beach, ons wereldwijd geprezen strand, zal ook een upgrade ondergaan.
  • Baby Beach; Binnenkort zullen ze de werkzaamheden starten waarbij ze unieke kansen zullen creëren voor de ambachtslieden, die de economische ontwikkeling op elk van deze locaties zullen stimuleren, banen voor onze mensen zullen creëren en meer inhoud en verbetering zullen geven aan de toeristische product.

Binnenkort zal de commissie informatie geven over de procedures voor deelname aan de creatieve workshops die zullen worden georganiseerd om de creatieve en ambachtelijke industrie te stimuleren. Het wordt tijd dat onze souvenirs lokaal worden gemaakt. Arubaanse inheemse geschiedenis, goud, aloë, fosfaat, industrie en Tweede Wereldoorlog zullen een integraal onderdeel worden van ons product “Aruba” dat wordt aangeboden aan onze toeristen en de lokale bevolking.

Zo maken ze kennis met de historische en culturele basis van Aruba. Dit is het plan om een ​​nieuwe economische pilaar te creëren de ontwikkeling van onze economie te bevorderen. “We zijn ervan overtuigd dat dit veel grote voordelen voor onze economie zal opleveren”, zei de premier.