Directeur DIP weet van niets

,,Ik heb geen brief gekregen en geen klachten ontvangen over mijn beleid.” Dat is de reactie van directeur Haime Croes op de commotie binnen Directie Infrastructuur en Planning (DIP).

Een deel van het personeel van DIP legde gistermorgen het werk gedurende enige tijd neer. Ze zijn het niet eens met het beleid van directeur Haime Croes. Volgens het personeel functioneert de man niet goed en houdt dat verband met integriteit.

Croes is verbaasd dat hij via de minister-president moest horen dat hij niet zou functioneren. Onder zijn leiding vallen sinds 1 di januari 2019, 55 werknemers die dagelijks werken aan de toekenning van terreinen in erfpacht. Sinds enige tijd is er nieuw beleid waarbij maandelijks een vast aantal terreinen wordt uitgegeven voor woningbouw. Ook is een integriteitstraject ingezet. Als gevolg daarvan zitten enkele medewerkers thuis.

,,Ik praat geregeld met het personeel. Ik voer een open deur beleid en daarom komt dit protest op mij heel vreemd over.” Volgens hem gaat het om vijftien medewerkers, maar hij verwacht dat hun grieven in een goed gesprek wel kunnen worden opgelost.