Premier vraagt solidariteit

,,Ik vraag jullie om solidair te zijn, want voorlopig zijn wij afhankelijk van Nederland en dat blijft nog wel een tijd zo. Daar horen dus maatregelen bij en offers van ons allemaal.”

Minister-president Evelyn Wever-Croes zei dit vrijdag tijdens een virtuele bijeenkomst met vakbondsvertegenwoordigers. De regering gaf een overzicht van de huidige financiële situatie en de ontwikkeling van de afspraken, zoals vastgelegd in het Landenpakket.

De premier besprak de toenemende spanningen over de kortingen op de salarissen. ,,De problemen worden overal gevoeld, in huizen, bedrijven, bij de regering en de vakbonden.” Ze vroeg om begrip en solidariteit. ,,Een op de vijf burgers is afhankelijk van voedselpakketten en 20.000 werknemers van salarissubsidie. Ongeveer 11.000 mensen zijn hun werk kwijt en 2500 bedrijven krijgen financiële steun. Ondanks dat het inkomen van e overheid drastisch is gedaald, doen wij ons best de zwaksten te steunen. We kunnen dat echter niet alleen, maar zijn afhankelijk van de hulp van Nederland. We zouden het liever anders zien, maar hiermee moeten we het doen.”