Nieuwe tanks voor Ecogas

,,Wij blijven geloven in onze economie. Als wij dat niet zouden doen, wie zou er dan nog in geloven?” Dat zei Eddie de Veer, directeur van MetaCorp in een reactie op de aankomst van de drie nieuwe gastanks voor het bedrijf Ecogas, dat onderdeel uitmaakt van het concern.

De kosten van de totale investeringen bedragen ongeveer 6 miljoen florin. De extra tanks zijn nodig vanwege de toenemende vraag naar gas voor huishoudelijk gebruik. Tot nu toe had het bedrijf de beschikking over tweetanks van elk 30.000 gallon. De nieuwe tanks breiden de capaciteit uit met 360.000 gallon.

Met alleen tanks is Ecogas er nog niet. Er is een stelsel aan leidingen en speciale apparatuur nodig om ze ook daadwerkelijk te kunnen gebruiken. Voor het transport van het extra gas is een nieuwe truck besteld. Gecertificeerde lassers zijn uit het buitenland aangetrokken om de installatie op te bouwen. Het meeste werk wordt echter door lokale bedrijven gedaan, waardoor het project een bijdrage levert aan de economie van Aruba.

Sinds december vorig jaar wordt gewerkt op het terrein waar de tanks worden geplaatst. De gevaartes van 85.000 kilo elk moeten op een zware fundering worden geplaatst, om verzakkingen te voorkomen. Voor elke fundering is 150 kubieke meter beton gestort.

Ecogas houdt zich bezig met waste-to-energy. Uit huishoudelijk en bedrijfsafval wordt via een milieuvriendelijk proces gas gewonnen, dat geschikt is voor gebruik door huishoudens en bedrijven. De nieuwe tanks worden eind juni in gebruik genomen.