Covid-vaccin voor iedereen op Aruba

Directie Volksgezondheid roept de bevolking op om niet langer te wachten met registreren voor de Covid-19 vaccinatie. Alle inwoners kunnen worden gevaccineerd, onafhankelijk van hun verblijfsstatus. Registreren kan digitaal via de Aruba Health App. Die is te downloaden uit de Play Store of Apple Store. Daarna is het een kwestie van de instructies van de Aruba Health App volgen om een ​​gebruiker aan te maken. Wie de App al had moet deze updaten.

Hierna kunt u een icoon van een vaccinatiespuit zien.  Als u hierop klikt en de gezondheidsvragen beantwoordt is de pre-registratie voor uw Covid-19 vaccin aanvraag compleet. Het systeem bericht u wanneer uw afspraken gereed zijn, zolang de afspraken nog niet beschikbaar zijn blijft uw aanvraag ‘pending’. In een App (applicatie) kunt u meer dan één gebruiker registreren, de App biedt
dus de mogelijkheid om uw meerderjarige gezins- of andere familieleden in een App toe te voegen. Hiertoe klikt u op “Gebruiker toevoegen” en u kunt bijvoorbeeld de moeder, de vader, de grootouders toevoegen die misschien geen smartphone heeft en hen aldus registreren voor het Covid-19 vaccin.

Een andere wijze van digitale registratie is via de pagina: aruba.dvgapp.org. Deze functioneert op eenzelfde manier als de Aruba Health App. Wie assistentie nodig heeft bij het registreren, kan terecht bij de ‘Covid-19 vaccin pre-registratie helpdesks’ in de hulpbestuurskantoren (MFA’s) te Noord, Sta. Cruz, Savaneta en Paradera. MFA’s zijn van maandag tot en met vrijdag van 7.30
uur tot 16.30 uur “non-stop” open. Gelieve uw AZV nummer, een wettig en geldig identiteitsbewijs en -indien u deze heeft- uw ‘smart’ telefoon meebrengen.

Degenen die geen AZV nummer hebben, kunnen zich niet via de Aruba Health App, noch via aruba.dvgapp.org pre-registreren. Voor hen zijn een andere pre- registratie procedures van toepassing:

Degenen die GEEN AZV nummer hebben maar wel zijn ingeschreven in het bevolkingsregister, omdat ze voor lange tijd of voor onbepaalde tijd op Aruba werken (bijvoorbeeld personen die voor de Nederlandse Staat werken en hun partners) kunnen zich aanmelden bij de ‘helpdesk’ in een van de MFA-gebouwen. Deze personen worden verzocht een wettig en geldig identiteitsbewijs (ID) of een paspoort en een bewijs van ingezetenschap op Aruba mee te brengen. De helpdesks in de MFA’s zijn van maandag tot en met vrijdag van 7.30 uur tot 16.30 uur “non-stop” open.

Rijksgenoten (personen met een Nederlands paspoort) en die GEEN toeristen zijn, maar wel voor lange tijd of voor onbepaalde tijd bij hun familie verblijven doch geen AZV hebben dienen zich aan te melden bij de helpdesks in de MFA- gebouwen om zich te pre-registreren voor het Covid-19 vaccin. Deze personen worden verzocht een wettig en geldig identiteitsbewijs mee te brengen.

De mensen die op Aruba wonen maar GEEN legale status dienen zich eveneens aanmelden bij de genoemde helpdesks in de MFA’s. Deze personen worden verzocht een wettig en geldig identiteitsbewijs (ID) of passpoort en een bewijs van ingezetenschap op Aruba mee te brengen. .De Covid -19 vaccins die Aruba zal ontvangen zijn voor de mensen die voor lange tijd of voor onbepaalde tijd op
Aruba wonen. De campagne sluit toeristen uit die op vakantie zijn op Aruba.