Toerisme neemt in sneltreinvaart toe

In de maand mei hebben meer dan 70.000 toeristen Aruba bezocht. Dat is 79 procent van het aantal uit dezelfde maand in recordjaar 2019.

Minister Dangui Oduber van Toerisme, Volksgezondheid en Sport meent dat dit succes het gevolg is van het coronabeleid. ,,Tijdens de pandemie hebben we ons ingezet om Covid-19 op de beste manier te lijf te gaan. De gezondheid van onze bevolking stond centraal en daarom moesten we moeilijke beslissingen nemen. De oplossing is vaccineren.”

De bewindsman benadrukt dat hij zich verplicht voelde om te zorgen dat zoveel mogelijk mensen werden gevaccineerd. ,,Eerst de ouderen om hen te beschermen. Daarna de rest van de bevolking om het toerisme en onze economie te herstellen. Nu zien we het resultaat. Aruba staat op de tweede plaats van landen met de hoogste vaccinatiegraad.” 

Met trots wijst Oduber op de versoepelingen die nu mogelijk zijn. ,,We krijgen onze vrijheid steeds meer terug. Nu kan het toerisme herstellen en veert onze economie, ons land terug. Hiervoor bedank ik alle mensen die zich hebben laten vaccineren.”