Aanmelding tot opleiding Caribische militair weer van start

De Caribische Militie (CARMIL) heeft voor het jaar 2022 weer opleidingsplekken beschikbaar voor de Elementaire Militaire Vorming, afgekort EMV. De opleiding is benodigd om aangesteld te worden als militair van Aruba of Curaçao. Deze staan beter bekend als ARUMIL of CURMIL.

Na afronden van de opleiding, goed functioneren en verdere vorming is het mogelijk voor de Caribische militairen om door te stromen naar verschillende (kader) functies. Dit kan zijn in een functie van groepscommandant (groen peloton), wachtcommandant (blauw peloton), instructeur bij afdeling opleidingen, Algemeen Militair Verpleegkundige, sportinstructeur of instructeur schiet- en aanhoudingstechnieken. De (lands)aanstelling is tot 30 jaar, maar er zijn mogelijkheden om hierna in Nederland een carrière bij Defensie te vervolgen.

De eisen waar geïnteresseerden aan moeten voldoen voor aanvang van de EMV-opleiding zijn:

–          je bent tussen 18 en 24 jaar;

–          je bent als inwoner ingeschreven bij het Burgerlijke Stand en Bevolkingsregister van Aruba of Curaçao;

–          je hebt de Nederlandse nationaliteit;

–          je hebt minimaal een VSBO (Curaçao)/EPB Doorstroom-diploma (Aruba) (mbo4 of havo voor officieren);

–          je hebt goede fysieke conditie en kunt zwemmen. Een zwem- en conditietest is onderdeel van de keuring;

–          je beheerst de Nederlandse en Papiamentse taal goed. Hierop wordt je mondeling en schriftelijk getoetst.

Er zijn voor beiden landen informatie/selectiedagen gepland voor geïnteresseerden. Na afloop is aanmelden voor de EMV-opleiding mogelijk. De keuring volgt op korte termijn. De EMV-opleiding start dit jaar in augustus. De opleiding tot militair bij CARMIL duurt één jaar. Na afronden van de opleiding wordt je aangesteld in het land waar je in het bevolkingsregister ingeschreven staat. Vanaf dit jaar is het ook mogelijk voor vrouwen om deel te nemen aan de opleiding tot Caribische militair.