DCNA Junior Ranger Exte werken change Evenement 2022

Dutch Caribbean Nature Alliance (DCNA) is heel blij het Junior Ranger Exchange evenement 2022 aan te kunnen kondigen. Het evenement vindt plaats tussen 30 juli en 5 augustus op Sint Eustatius. Junior Rangers van Aruba, Bonaire, Saba, St. Eustatius en St. Maarten komen samen om alles te leren over de unieke biodiversiteit in het Nederlands Cariben en om te werken aan de ontwikkeling van positieve, coöperatieve en sociale vaardigheden.

Samenwerking tussen de eilanden

Dit jaarlijkse evenement helpt bij het opbouwen van de gemeenschap en de samenwerking tussen de Nederlands Caribische eilanden door de volgende generatie door natuurbewuste burgers te ondersteunen. Elk jaar worden twee junior rangers tussen de 10 en 13 jaar uitgenodigd om samen te komen en te delen wat ze over de natuur op hun eilanden geleerd hebben.

Deelnemende organisaties dit jaar zijn onder meer Fundacion Parke Nacional Aruba, Stinapa Bonaire, Saba Conservation Foundation, Stenapa St. Eustatius en Nature Foundation St. Maarten. Door educatieve en wetenschappelijke componenten te combineren tijdens het uitwisselingsevenement worden deelnemers in staat gesteld om ideeën uit te wisselen en de verbindingen tussen de beheersorganisaties van beschermde gebieden en de educatieve programma’s te verbeteren.

Veerkracht opbouwen

Het thema van het evenement van dit jaar is Ecosystem Services and How They Support Us All. Als kleine eilanden zal Caribisch Nederland worden geconfronteerd met enkele van de belangrijkste gevolgen van klimaatverandering. Het beschermen en verbeteren van de lokale ecosysteemdiensten die voor elk eiland beschikbaar zijn, zal helpen om veerkracht op te bouwen en om ervoor te zorgen dat elk eiland kan opbloeien voor de volgende generatie. Tijdens dit evenement zullen Junior Rangers meer bewust worden van de belangrijkste flora en fauna van elk eiland, leren over het belang van biodiversiteit en het behoud ervan als reactie op klimaatverandering en verschillende verbanden tussen mens en natuur onderzoeken.

Dit programma wordt gefinancierd door het Prins Bernhard Cultuurfonds, het Wereld Natuur Fonds (WWF-NL). De activiteiten van DCNA worden genereus gefinancierd door de Nationale Postcode Loterij. Eilandsponsors Azure Beach Hotel in St. Maarten, Winair en Dominoes Pizza hebben ook een genereuze schenking aangeboden voor dit evenement.

Blijf op de hoogte van DCNA’s social media-pagina’s – Facebook (Dutch Caribbean Nature Alliance), Instagram (dcnanature) om mee te volgen! Neem voor interviews contact op met Dahlia Hassell – Knijff, DCNA Projects Officer via [email protected].