COVID-19 Online les voor examenkandidaten Abraham de Veer School

Alle examenleerlingen van de Abraham de Veer School in San Nicolas zitten in quarantaine en krijgen voorlopig online les. Een van de leerlingen is namelijk positief getest op het coronavirus.

Dat heeft schooldirecteur Jane Bueno-Hooft desgevraagd aan 24ora bevestigd. Om te voorkomen dat het virus zich verder verspreidt, krijgen de drie examenklassen de komende tijd thuis virtueel les. De rest van de leerlingen, klas 1, 2 en 3, blijven op school les volgen. De directeur denkt niet dat het virus zich verder op school heeft verspreid, omdat alle leerlingen hun mondkapjes op hadden. 

Eind vorige week zagen oplettende buurtbewoners in de Jan van Nassaustraat in San Nicolas dat de school gereinigd werd door in speciale pakken geklede personen. De redactie kreeg verschillende berichten waarin lezers ons lieten weten dat er gevallen van COVID-19 op de school waren. In gesprek met directeur Bueno-Hooft bevestigd ze dat er een leerling besmet is.

Deze leerling uit het examenjaar heeft het virus waarschijnlijk opgelopen via een familielid thuis. Het familielid bleek positief waarna de leerling, volgens instructies van Directie Volksgezondheid (DVG), zeven dagen in verplichte quarantaine ging. Omdat de leerling na zeven dagen geen symptomen had, mocht de leerling uit quarantaine. De symptomen kwamen echter alsnog na 13 dagen maar toen was de examenleerling dus al weer naar school geweest. Misschien moet het Crisisteam de quarantainetijd verlengen van mensen die contact hebben gehad met een iemand die positief is getest op COVID-19?