Onrust Colegio San Nicolas niet voorbij

Voor de derde dag op rij hebben docenten en leerlingen van Colegio San Nicolas (CSN) geprotesteerd tegen de situatie op hun school. De lessen gaan gewoon door, dus er wordt actie gevoerd in de pauzes.

Ze willen graag een open dialoog met Onderwijsminister Rudy Lampe en met hun werkgever, Directie Publieke Scholen. Het hele schooljaar zijn er al problemen, maar die escaleerden toen minister Lampe begin deze week openlijk sprak over onregelmatigheden bij het invullen van het lesrooster. De leerkrachten interpreteerden dit als een beschuldiging van fraude, maar volgens de bewindsman staat het allemaal in een rapport van de Onderwijsinspectie. Ook zouden de leerkrachten cijfers achterhouden om ‘dingen voor elkaar te krijgen’ en de minister bestempelt dat als ‘onethisch’. 

De leerkrachten zijn ervan overtuigd dat de minister alles uit zijn verband trekt en dat een goed gesprek de verhoudingen kan herstellen. Lampe is dat niet van plan. 

De leerlingen staan aan de kant van hun docenten. Ze vroegen zelf eerder al om aandacht voor het ontbreken van een docent natuurkunde voor de eindexamenklassen. 

Toch hopen alle actievoerders nog steeds dat er via een goed gesprek een oplossing wordt bereikt.